65-ма творци получават парични награди за изключителни постижения и цялостен принос

...
65-ма творци получават парични награди за изключителни постижения и цялостен принос
Коментари Харесай

Етиен Леви: Критериите за пенсиите са спорни

65-ма създатели получават парични награди за изключителни достижения и повсеместен принос в региона на културата. Музиканти, награждавани за присъединяване си в  " Златният Орфей "  ще получават по 350 или по 500 лв. месечно в продължение на 3 години. Новината обаче провокира разделяне в музикалната колегия.

„ Аз приветствам този жест към българските музиканти и създатели. Някои може да кажат, че е просрочен, тъй като доста от тези, които са дали толкоз доста на „ Златният Орфей “ не са сред живите. Но отлично на тези, които са се сетили – Министерство на културата и Министерски съвет “, съобщи Хайгашот Агасян в „ Тази заран “.

„ Недоволството е поради разликата в тези награди. Аз персонално желая да благодаря на Министерството на културата, че са се сетили, само че персонално за мен има една неправда. Не знам кой е бил в тази комисия, която е решила, че „ Златният Орфей “ е критерият. Там има едно разминаване. Казва се, че носителите на първа и втора премия ще получават по 500 лв., а останалите по 350. Аз имам втора премия. Един Данчо Караджов от група „ Сигнал “ обаче е с 350 лв. “, сподели Етиен Леви.

„ Основният проблем е в пенсионната система, сътрудниците музиканти в чужбина, когато се пенсионират, стартират да обикалят света, а ние се свиваме “, добави Леви.

Основното е признанието на публиката, а в случай че страната оказва помощ, това е добре, съобщи артистът.

„ За мен беше озадачаващо. Учудих се, като видях този лист. Ако това са награди за повсеместен принос към българската просвета и музика, всичко е наред. Но в случай че критерият е само „ Златният Орфей “, това е необичайно, тъй като група като ФСБ по някаква причина не са взели участие на „ Златният Орфей “, само че белким не заслужават “, сподели Валди Тотев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР